bel inteira advies

    Twee ‘gruuetse’ Noord-Limburgers die letterlijk en figuurlijk de taal van de ondernemer spreken

    René Dings (Partner bij Credion/Soeverein bedrijfs- en vastgoedfinancieringen en hypotheken) en John van Hoften van Inteira Advies troffen elkaar begin dit jaar op een zakelijke bijeenkomst. En het klikte meteen. Beide heren hebben oprecht hart voor ondernemers. Ze staan schouder aan schouder met ze en doen er alles aan om deze mannen en vrouwen optimaal te faciliteren. Iedere dag weer. In vertrouwen en eerlijkheid. Want het belang van de ondernemer staat voor René en John in alles centraal. Die moet er 100% op kunnen vertrouwen dat qua financiering en risicomanagement alles goed geregeld is. René en John herkenden elkaar meteen in dit gezamenlijke streven. Ze kunnen gewoonweg niet anders handelen. Het zit in hun bloed. Tijd voor een boeiend tweegesprek.

    René: “Na een lange carrière binnen de Rabobank ben ik in 2017 op zoek gegaan naar iets anders. Ik heb goed om me heen gekeken maar kwam toch tot de conclusie dat mijn hart bij financiële dienstverlening ligt. Credion/Soeverein kwam op mijn pad en zij zochten expansie in Noord-Limburg. Ik ben toegetreden tot de bedrijven en focus me als specialist volledig op de beste bedrijfs- en vastgoedfinanciering voor ondernemers. Hen wil ik helpen en ontzorgen. Ik merk dat veel ondernemers graag in een persoonlijk gesprek (en niet via een scherm) - en in alle vertrouwelijkheid - willen praten over de mogelijkheden. Logisch, want het gaat altijd over geld. Deze behoefte bij ondernemers is groot. Bovendien is het financieringslandschap de afgelopen jaren enorm veranderd. Veel non-bancaire geldverstrekkers zijn toegetreden tot deze markt. Dit maakt het voor de MKB-ondernemer complexer. Wij nemen deze ondernemers daarom graag bij de hand. En net als John, vind ik niets leuker dan persoonlijke gesprekken voeren met ondernemers. Tel daarbij op dat wij als Credion/Soeverein volledig onafhankelijk zijn en met meer dan 100 geldverstrekkers samenwerken. We vinden daarom nagenoeg altijd de best passende oplossing voor iedere ondernemer.”

    Altijd in het belang van de klant handelen
    John: “René en ik hebben allebei veel ervaring binnen het bankwezen. We weten hoe de hazen lopen. En we weten ook dat steeds meer MKB’ers niet goed bediend worden door de grootbanken. Terwijl juist deze groep zo naarstig op zoek is naar vertrouwen. Ze willen erop kunnen bouwen dat alles goed geregeld is, zodat zij zich volledig op hun core kunnen richten. Wij handelen altijd in het belang van de klant. Spreken de taal van de ondernemer. Dat zit in ons. Ik weet dat van mezelf en zie het volledig terug bij René.”

    René: “Ondernemers mogen niet in een financieel systeem geduwd worden. Je mag ze niet degraderen tot een nummer. Anderzijds begrijp ik de grootbanken ook, daar het voor hun een uitdaging is een rendabele klantbediening voor het MKB-segment te realiseren. Toch voelt het gebrek aan aandacht vanuit de grootbanken voor de voor onze economie zo belangrijke MKB-ondernemer als onrecht. Dáár trekken John en ik graag tegen ten strijde.”

    De onschatbare waarde van betrouwbare samenwerkingspartners
    John: “Wat ik ervaren heb, is dat je kwalitatief hoogwaardige samenwerkingspartners eigenlijk altijd uit je eigen netwerk haalt. De focus van Inteira Advies ligt op risicomanagement. Daarin is vertrouwen en integriteit het hoogste goed. Die criteria zijn heilig. Met René durf ik dit wel aan. We hebben dezelfde bloedgroep. We begrijpen beiden de business en acteren volgens dezelfde hoge standaarden. Als een klant van Inteira Advies ons volledig vertrouwt, voelt die zich vrij ook over andere onderwerpen dan risicomanagement met ons te spreken. Bedrijfsfinanciering is er daar één van. Als een klant daarover advies wil kunnen wij hem/haar in contact brengen met specialisten zoals René. Waarbij ik het belangrijk vind te benadrukken dat ook Inteira Advies 100% onafhankelijk opereert. Wij doen, net als Credion/Soeverein, nooit aan kickback fees of leadvergoedingen. Dat past totaal niet bij wat we doen en wie we zijn.”

    René: “De MKB-ondernemer is steeds meer aangewezen op zichzelf. Hij/zij heeft vaak geen gespecialiseerde mensen in dienst voor bijvoorbeeld financiële, juridische of HRM-zaken en moet het vaak alleen doen. Partijen als John (en Jack!) van Inteira Advies en ikzelf met Credion/Soeverein geven de MKB-ondernemer wel de aandacht die hij/zij wil en waar de man of vrouw ook recht op heeft. Precies dat wordt enorm gewaardeerd en daar zijn we ‘gruuets’ op. John en ik zijn dan ook twee van die ‘gruuetse’ Noord-Limburgers die, zoals John ook aangeeft, op ons expertisegebied letterlijk en figuurlijk de taal van de ondernemer spreken. Dat geeft vertrouwen. Met de signaalfunctie die we naar elkaar toe hebben, snijdt het mes voor John en mij aan twee kanten. Ik kan op mijn beurt klanten wijzen op het belang van goed afgewogen risicomanagement en hen daarvoor in contact brengen met John. John kan klanten van Inteira Advies wijzen op de meerwaarde van mijn kennis en expertise op het gebied van financieringen en hypotheken. Zo zijn we samen de klant nóg beter van dienst en weten we tegelijkertijd dat deze in goede handen is.”